Smurfenland  

Langegeer 115, 3075JE, Rotterdam

9,0
Smurfenland, Rotterdam - Beste-kinderdagverblijf

Nu 32 jaar geleden, openden wij dit kleine kinderdagverblijf, in een groene omgeving, aan de Langegeer in Rotterdam Vreewijk. Wij zijn begonnen vanuit een ideaal, kinderen zijn geen product, wanneer er opvang buiten het gezin geregeld moet worden, dan moet deze opvang het gezinsleven zo dicht... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Nu 32 jaar geleden, openden wij dit kleine kinderdagverblijf, in een groene omgeving, aan de Langegeer in Rotterdam Vreewijk.
Wij zijn begonnen vanuit een ideaal, kinderen zijn geen product, wanneer er opvang buiten het gezin geregeld moet worden, dan moet deze opvang het gezinsleven zo dicht mogelijk benaderen en vooral iets extra’s bieden.
Door jaren lange ervaring en bijscholing, hebben wij onze wijze van werken, steeds verder kunnen ontwikkelen en verbeteren.
Wij zijn een professioneel kinderdagverblijf. Met als basis; het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen, een goed bedrijfsplan, de juiste voorbereidingen en voldoen aan alle eisen die de Wet Kinderopvang aan ons stelt.

Wat ons echt uniek maakt. . . . Elk beleidsvraagstuk, elke wettelijke eis, elke wens, wordt al ruim 25 jaar steevast gestart met het uitgangspunt:
‘’Wat heeft het kind nodig?’’

Pedagogisch
beleid
Wij bieden een stimulerende, uitdagende omgeving waarin het kind centraal staat en zich hierin optimaal kan ontplooien gedurende een tijdelijke opvang situatie. Wij creëren een groepssfeer waarin het kind zich veilig, geborgen en vertrouwd voelt. Wij bieden kinderopvang welke op de leef - en denkwereld van de kinderen is afgestemd en waarbij dagelijkse opvoedingsituaties en de dagelijkse verzorging van het kind aangeboden wordt door deskundig opgeleide en ervaren leidsters.
Communicatie met ouders
Smurfenland kent sinds 1988 de intake en oudergesprekken in de vorm van het huisbezoek. dit wordt als zeer prettig ervaren door ouder en leidster. Daarnaast heeft het kind de eigen aandachtsleidster. zijn er breng (met koffie/thee) en haal contacten. Het informatiebord op de groep. de dag telefoontjes en het dagboekje maken de communicatie compleet.
Aanmeldings- procedure
Na de vrijblijvende rondleiding, ontvangt de ouder een informatie pakket met aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via de site. Ouders ontvangen bevestiging van plaatsing, overeenkomst, plaatsingsbewijs en uitnodiging voor intake gesprek in de vorm van huisbezoek, waarna de wenperiode met ouders begint.