Ketelbinkie  

Schulpweg 37, 3084NG, Rotterdam

8,1
Ketelbinkie, Rotterdam - Beste-kinderdagverblijf

Ketelbinkie Charlois biedt hele- en halve dagopvang voor kinderen van 0 - 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 - 12 jaar. Ketelbinkie Charlois is ruim van opzet, met royale groepsruimten en grote speelplaatsen, voor zowel de hele dagopvang als voor de BSO. Waarbij de BSO ook nog... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Ketelbinkie Charlois biedt hele- en halve dagopvang voor kinderen van 0 - 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 - 12 jaar. Ketelbinkie Charlois is ruim van opzet, met royale groepsruimten en grote speelplaatsen, voor zowel de hele dagopvang als voor de BSO. Waarbij de BSO ook nog eens gebruik mag maken van een aangrenzend voetbalveld.

Een manier om bij te dragen aan gezonde voeding bij kinderen, is door ze te leren hoe diverse soorten groenten groeien. Wij bieden deze leer gelegenheid door zelf groenten te kweken. Wij hebben dan ook een kas en moestuin bij ons kinderdagverblijf. De kinderen helpen met het zaaien, water geven en oogsten van de groenten, die wij later zelf gaan bereiden en opeten.
Pedagogisch
beleid
In de praktijk richt de professionele groepsleiding zich op een goede, liefdevolle verzorging en begeleiding van de kinderen, die bijdraagt aan de emotionele veiligheid van het kind. We zorgen dat kinderen zich in hun eigen tempo en met hun eigen mogelijkheden kunnen ontwikkelingen (persoonlijke competenties). We leren kinderen met elkaar om te gaan (sociale competenties). We leren regels en gewoontes in de groep en elkaar te respecteren, ongeacht afkomst of religie.
Communicatie met ouders
De communicatie met ouders vindt voornamelijk plaats tijdens het brengen en halen van de kinderen. Verder hebben we een facebook pagina waar ouders foto’s van de activiteiten kunnen bekijken. ook hebben we voor dit doeleinde een speciale app die de privacy van uw kinderen waarborgt. Hiernaast brengen we om de maand een nieuwsbrief uit. Twee maal per jaar houden we 10-minuten gesprekken met de ouders waarin wij de ontwikkelingen van het kind bespreken. Tevens hebben we nog een oudercommissie.
Aanmeldings- procedure
Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij een kinderdagverblijf, daarom bent u altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze kinderopvang. U kan bellen naar tel.nr. 010-2833881 om een afspraak te maken, maar u mag ook spontaan langskomen. Na een vrijblijvende rondleiding kunt u zich inschrijven via de website www.prokino.nl, of door telefonisch contact op te nemen met Ketelbinkie.