02.02.2018

Waarom het kinderdagverblijf goed is voor je kind

Een huilend kind voor het raam doet elk ouder-hart pijn. Gelukkig gaan kinderen na het afscheid nemen vaak snel verder met de orde van de dag, namelijk het spelen met andere kinderen. Dus hoe moeilijk het ook kan zijn om je kleintje achter te laten, is het uiteindelijk wel iets positiefs voor je kind en ook voor jou. 

Het meerendeel van de kinderen vindt het kinderdagverblijf een leuke plek om te zijn. Ze kunnen bijna de hele dag spelen, zowel binnen als buiten. Er zijn genoeg andere kinderen van verschillende leeftijden om mee te spelen en het speelgoed is toch echt anders dan thuis.

Maar niet alleen voor kinderen is het kinderdagverblijf een leuke plek, ook voor ouders is dit de ideale uitkomst. Zo hoef je namelijk niet altijd op je eigen omgeving te leunen, kan je zonder zorgen je werk afmaken en kan je af en toe ongestoord genieten van je welverdiende dagje ‘niks’, terwijl je kleintje zich toch wel vermaakt. Ook hoef je geen rekening te houden met vakanties, aangezien de meeste kinderdagverblijven bijna het gehele jaar open zijn en dus ook in de vakanties.

Uit onderzoek door de Rijksoverheid blijkt dat het kinderdagverblijf positieve effecten heeft op het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Zo komt er uit het onderzoek naar voren dat de sociale vaardigheden, de cognitieve ontwikkeling en taalvaardigheid van kinderen positief worden beïnvloed. Ook is de stap naar de lagere school makkelijker gemaakt, doordat ze al spelenderwijs leren om te gaan met andere kinderen, maar ook leren om te delen en om voor zichzelf op te komen.

Daarnaast vinden kinderen het leuk om elkaar na te doen en ook dat is een fijne vorm van leren. Als namelijk het ene kindje al zelfstandig kan eten en plassen wordt dit vaak nagedaan door de anderen. Natuurlijk is dit resultaat niet bereikt met één bezoekje, maar mocht je nog twijfelen om je kleintje naar het kinderdagverblijf te brengen, aarzel dan zeker niet om dit te doen!

 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN