26.04.2019

Leerzame spelletjes voor jouw peuter

Memorie, maar dan geheel eigen.

Het blijft een leuk spel, en soms zelfs een uitdaging voor jezelf. Want waar is nou dat ene plaatje met de hond gebleven? Voor jouw peuter zit er ook een grote uitdaging in. Het is goed voor zijn motoriek om de plaatjes om te draaien, maar ook om te onthouden waar de bijpassende plaatjes liggen. 

Om het nog leuker te maken kan je ook samen een geheel eigen memorie spel in elkaar zetten. Bij winkels met knutselspullen, zoals de Bruna, kan je gekleurd papier halen, karton (of misschien nog beter foam), stiften, lijm en alles wat je nodig hebt. Zo kan je zelf online plaatjes uitzoeken en printen om deze samen in te kleuren. Knip de plaatjes daarna uit en plak ze op kleine vierkantjes. Zo maak jij makkelijk en snel jouw eigen kwartetspel samen met jouw peuter. 

De groei in beweging

Als je toch al bezig bent met het kopen van verschillende soorten papier, haal dan ook een grote rol met papier. Dit kan je zo ver uit rollen dat je jouw peuter er op kan gaan liggen. Trek zijn contour om en kleur hem samen in. Op deze manier kan je jouw peuter leren wat welk lichaamsdeel is. Waar zitten de armen, waar de benen en ga zo maar door? Om de groei in kaart te brengen kan je dit om de zoveel maanden doen en ze daarna naast elkaar te leggen. Zo ziet jouw peuter ook hoe hij of zij groeit.  

Muziek maakt elke dag leuker

Wil je een keer helemaal uit je bol gaan met jouw peuter? Dan is dit spelletje niet voor een dag dat je liever wat rust wilt hebben. Dit spelletje heeft alles te maken met het maken van geluid. Zet verschillende pannen en potten op de grond en laat je peuter helemaal los gaan. Laat ze drummen, zingen en dansen door de gehele kamer. Je zal zien dat ze helemaal opvrolijken en je samen zo muziek kan maken. Zijn jullie thuis iets muzikaler aangelegd? Dan kan je natuurlijk instrumenten gebruiken als je deze in huis hebt. Je kan het geheel eigen maken.

Maar het hoeft niet altijd nieuw te zijn

Je hoeft niet je fantasie helemaal de vrije loop te laten gaan. Je kan ook de spellen pakken die je in de kast hebt staan. Deze blijven ook altijd leuk, want of jij nou happie haai, het spel van Hans en Grietje of een leuk kwartet spel hebt liggen. Deze blijven ook erg geliefd bij jouw peuter. Stimuleer zo hun reactievermogen, motoriek en het vermogen om goed samen te spelen.

Hou er altijd wel rekening mee, dat de spanningsboog van een peuter niet heel lang is, zoals je natuurlijk wel gewend bent. Wil je dit toch een beetje beperken? Ruim de omgeving goed op, zo hebben ze minder kans om afgeleid te worden. 

Wanneer staat bij jou de spelletjesmiddag gepland?

 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN