18.06.2018

Een kinderdagverblijf kiezen, zo doe je dat!

Gefeliciteerd, je verwacht een kindje. Daar komen meteen wat dingen bij kijken, zoals het kiezen van het kinderdagverblijf. Je wilt natuurlijk dat als jouw kindje er eenmaal is, dat het veilig is en dat je hem of haar met een gerust hart kan achterlaten op de opvang. Hieronder een aantal zaken waar je op kan letten en tips bij het kiezen van het kinderdagverblijf.

Oriëntatie

Waar begin je bij het kiezen van een kinderdagverblijf? Dat is lastig, zeker als je het voor het eerst doet. Kijk eens om je heen: zijn er mensen in je kring die al eerder hebben gekozen? Ken je mensen die bij een kinderdagverblijf werken? Vraag je omgeving om tips en tricks.

Maak ook eens een lijst van dingen die jij belangrijk vindt: zijn er bepaalde opvoedtechnieken die je aanspreken? Een bepaalde manier van werken dat bij jou en je kind past? Wat vind je belangrijk? Zo ga je voor jezelf al bedenken wat je prettig zou vinden en kan je gericht gaan zoeken.

Op onze website vind je een tool waar je een kinderdagverblijf bij jou in de buurt kan vinden. Maak hier ook eens een lijstje van, zodat je weet welke er bij jou in de buurt zitten. Dat maakt het zoeken en bezoeken makkelijker. Bekijk ook eens of de kinderdagverblijven waar je interesse in hebt beoordeeld zijn. Ook dit kan je middels onze website zien: https://www.beste-kinderdagverblijf.nl/zoek-kinderdagverblijf/ 

Vragen

Heb je een paar kinderdagverblijven op het oog die passen bij jouw wensen? Plan een afspraak in om eens op bezoek te gaan. Maar voordat je daadwerkelijk op pad gaat, is het goed om wat vragen op te schrijven die je tijdens je bezoek kunt stellen. Dat zal je keuze makkelijker maken. Hoe zitten de groepen in elkaar en hoeveel begeleiders zijn er? Wat is het dagprogramma en welke activiteiten worden er gedaan? Hoe zit het met de buitenruimte en het speelgoed? Wat is het voedingsprogramma? Maar ook: zijn er voldoende nooduitgangen, doet de CO2-melder het en wat gebeurt er als er brand is? Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig zal zijn, maar het zijn belangrijke zaken die je wel zou willen weten.

Op bezoek

Voordat je je keuze maakt, is het goed om eens op bezoek te gaan bij de verschillende kinderdagverblijven. Persoonlijk de begeleidsters ontmoeten zorgt ervoor dat je direct ziet of er een klik is. Ook kan je dan pas de sfeer proeven en de ruimte echt zien. Samen rond de tafel en al je vragen kunnen stellen is natuurlijk ook heel fijn.

Checklist en keuze maken

Maak een persoonlijke checklist, die je tijdens of na je bezoek nog af kan gaan bij de kinderdagverblijven waar je op bezoek gaat. Hier zet je jouw belangrijkste vereisten of kwaliteiten op die dan kan aftikken. De checklist van het kinderdagverblijf waar je de meeste dingen hebt afgetikt, zou dan de winnaar moeten zijn. 

Heb jij je keuze al kunnen maken?

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN