23.02.2018

De 'voor het slapen gaan' trucjes

Als ouders kennen we de oneindige strijd om het kleintje in bed te krijgen s’ avonds. Vanaf het moment dat ze doorhebben dat bedtijd eraan komt doen ze er alles aan om toch nog even tijd te rekken. De kleine deugnieten halen alles uit de kast om dat extra uurtje op de bank door te brengen. Dit zijn een aantal van de meest voorkomende gevalletjes:

  • Ze MOETEN het tv programma afkijken. Als dit niet gebeurt is wereld voorbij en volgt er een vloedgolf aan tranen.
  • Welke ouder herkent deze niet: ‘MAAAMM, ik heb dohoooorst.’? Terwijl ze hiervoor de hele avond geen slok van hun volle glas drinken hebben genomen.
  • Een mooie opvolger is dan natuurlijk de ‘ik moet plassen’. Hop, weer uit bed voor een plasje en als ze er eindelijk weer terug in liggen, begint het hele riedeltje weer opnieuw.
  • Knuffel zoeken: voordat ze gaan slapen moet en zal de knuffel die al meer dan een maand kwijt is gevonden worden. Het vinden van deze knuffel is dan ook zijn of haar levensmissie geworden.
  • Honger: na een hele avond niks willen eten, toch nog even vragen om een boterhammetje als ze net in bed liggen. Deze boterham moet dan ook absoluut beneden opgegeten worden.
  • Tanden poetsen: deze truc kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. Of ze doen er alles aan om tegen te stribbelen tijdens het poetsen, zodat het 10 keer zo lang duurt, of ze willen zo lang doorpoetsen dat je je afvraagt of er überhaupt nog tanden overblijven.
  • Verhaaltje voorlezen: dit is misschien wel het meest onschuldige trucje. Het zit bij velen in de standaard routine om even een boekje te lezen voor het slapen gaan. Of ze nou houden van boekjes lezen of totaal niet, voor het slapen gaan komt toch altijd nog de vraag: ‘Ahhh toe, nog eentje?’, waarna ze je met een pruillipje aankijken.

Komen deze trucjes jou bekend voor of heeft jouw kleintje nog andere trucjes?

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN