17.05.2019

De peuterpuberteit

De driftbuien

Je kan er niet echt iets aan doen, en vaak komt het voor jou uit het niets. De driftbuien. Als het mooi weer is, dan kan je ze ideaal buiten laten uitrazen en wanneer ze ?afgekoeld? zijn kunnen ze weer mooi binnen verder spelen, of buiten als het echt heel mooi weer is. Maar onthou altijd, je mag jouw peuter altijd op zijn plek zetten. Uiteindelijk horen ze naar hun ouders te luisteren. Vooral wanneer een driftbui, of een andere uitbarsting, totaal ongepast of onredelijk is. Zolang je zelf rustig blijft praten, komt het uiteindelijk sneller goed. Het heeft namelijk geen nut als je zelf, als ouder, mee gaat in de driftbui en echt boos wordt op jouw peuter. Probeer daarom ook altijd rustig en kalm te blijven praten. Ja we weten het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zolang jij rustig blijft, ziet jouw peuter ook dat het op een andere manier kan. 

Praten, praten en nog meer praten.

Je las het al, het helpt heel goed als je rustig blijft praten. Zo ziet jouw peuter zijn ouders rustig en zal hij, of zij, zelf ook eerder rustig worden. Het kan ook geen kwaad om er sowieso een paar keer over te praten. Vraag aan jouw peuter waarom ze iets hebben gedaan wat niet mocht. Of andere vragen stellen, zo laat je zien dat je belangstelling hebt en dat ze alles tegen je kunnen zeggen. Dat werkt ook gelijk goed voor de band..  

Het gebeurt hoe dan ook.

Of je het nou wilt of niet, de peuterpuberteit gaat gebeuren. Misschien een kleine geruststelling is dat het alsnog mee kan vallen. Je krijgt echt niet in een keer een monstertje in huis. Maar zolang je goed blijft praten met jouw peuter en duidelijk blijft kom je al een heel eind.

En als jij nog tips hebt voor andere ouders, dan zijn deze altijd welkom. Elk kind is anders, dus zo ook elke aanpak. Maar soms kan het wel helpen en soms maar sommige elementen. Maar uiteindelijk komt het altijd goed en maak je hele mooie momenten samen.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN