20.08.2019

Bakken met jouw peuter

Leer jouw peuter nieuwe vaardigheden tijdens het bakken 
Moeite om die ene regenachtige middag door te komen? Of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe, leuke activiteit voor jou en je kleine? Ga dan eens samen bakken! Bakken met jouw peuter is een ideale oplossing tegen de verveling én het is ook nog eens hartstikke leuk. Je leert jouw peuter nieuwe vaardigheden op een speelse manier. Het mooiste van alles: aan het einde staat er een heerlijke beloning klaar om op te snoepen.

Pindakaas pannenkoekjes
Wat je bijvoorbeeld zou kunnen maken zijn pindakaas pannenkoekjes. Gezond, lekker en ideaal voor ontbijt of lunch. Je kan er zoveel maken als je wilt en dat alles in een half uurtje. Ideaal dus om te maken met je peuter, want je bent klaar voordat hun spanningsboog gesprongen is. Wat heb je allemaal nodig voor 10 pannenkoekjes?

Ingrediënten
- 2 bananen
- 3 eetlepels pindakaas
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 50 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- Fijngehakte pinda’s (optioneel als garnering)

Bereiding
De pindakaas pannenkoekjes maak je op dezelfde manier als normale pannenkoeken. Je mixt de ingrediënten goed door elkaar. Bewaar alleen de fijngehakte pinda’s voor het laatst. Verwarm een klein scheutje olie of boter in een pan en bak de pannenkoeken achter elkaar door. Als de eerste pannenkoek klaar is, leg je deze op een bord. Alle andere pannenkoeken stapel je hier bovenop. Op de bovenste pannenkoek smeer je een laatste lepel pindakaas. De pindakaas zal smelten door de warmte. Als laatste strooi je de fijngehakte pinda’s er overheen. Eet smakelijk!

Fudge met muisjes
Een ander heerlijk recept dat onwijs leuk is om te maken met jouw kleintje, is fudge met muisjes. Een makkelijk en heerlijk zoet hapje. Dit hapje is ook erg leuk om te serveren bij een babyshower of als kraamhapje. Het bereiden duurt slechts 15 minuten, maar je moet de hapjes wel 2 uur af laten koelen. Tijdens het wachten zet je gewoon en leuke film aan. Voordat je het weet kunnen jullie snoepen van de eigen gemaakte fudge. Wat heb je allemaal nodig voor 12 fudge blokjes?

Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 150 gram melk chocolade
- 150 gram witte chocolade
- Roze en/of blauwe muisjes

Bereiding
Het enige wat je verder nodig hebt is een kleine ovenschaal en bakpapier. Verdeel de gecondenseerde melk in twee aparte pannetjes en verhit deze. Hak ondertussen de chocolade in kleine blokjes. Wanneer de melk een beetje warm is, voeg je bij het ene pannetje de melkchocolade toe en bij het andere pannetje de witte chocolade. Dit laat je langzaam smelten tot het geheel goed opgenomen is. Giet eerst het mengsel met melkchocolade in de met bakpapier bekleedde ovenschaal. Wacht tot het wat gestold is en schenk dan het mengsel van witte chocolade er bovenop. Versier het geheel met roze en/of blauwe muisjes en laat de fudge 2 uur afkoelen in de koelkast. 

Aan de slag
Op internet zijn er natuurlijk nog ontelbare andere recepten te vinden die jij met jouw peuter kan maken. Dus; kies een recept, doe boodschappen en ga lekker samen aan de slag.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN