05.03.2018

Dingen die een peuter echt niet kan begrijpen..

Als ouders willen we allemaal wel eens een kijkje nemen in het hoofd van ons kleintje om te zien wat daar nou allemaal in omgaat. Er zijn altijd dingen zijn die we nooit zullen begrijpen van onze kleine dreumes en andersom zal dit vast niet anders zijn. We kennen allemaal het gezicht vol onbegrip en de dikke tranen als je zegt dat iets niet mag. Dit zijn een aantal voorbeelden van dingen die een peuter totaal onredelijk vindt.

 

  • Dat chocolade geen avondeten is. Het moment dat je aan je kleintje vraagt wat ze willen eten ’s avonds en antwoorden met ‘CHOCOLAAAA’. Ze zullen dan ook vaak absoluut niet begrijpen waarom dit geen optie is en je de rest van het avondeten met een bedroefd gezichtje aankijken. Wat ze niet weten is dat het toetje natuurlijk wel een beetje chocolade bevat. ;)
  • Dat meerdere keren tandjes poetsen geen optie is maar een verplichting. 'Maar ik heb al gepoetst vandaag..' :(
  • Dat ze niet zomaar hun broek uit mogen doen.
  • Dat ze niet in hun pyjama over straat kunnen. Aankleden blijft vaak een grote strijd in de ochtend. Waarom ze moeten veranderen van het ene kledingstuk naar het andere blijft dan ook een groot raadsel voor de kleine.
  • Een mooie opvolger is het feit dat ze sokken aan moeten. Dit vinden de meeste peuters totaal overbodig en zullen deze dan ook meerdere malen op de dag van hun voetjes verwijderen.
  • Dat papa en mama niet net zo blij zijn met een tekening op de tafel als met een tekening op papier.
  • Deze geldt vooral voor jongetjes: dat hij soms uit een roze beker moet drinken. Dit gebeurt wel eens als zijn eigen beker in de afwas zit en hij uit de beker van zijn zusje moet drinken. ‘IK WIL GEEN ROSUHH, dat is voor meisjes'. Vaak eindigt dit dan met flinke tranen.
  • Dat ze niet uit het flesje bier van papa mogen drinken.
  • Als laatste natuurlijk de welbekende: 'waarom mag ik niet net zo lang opblijven als jullie...?'

Komen deze dingen jou ook bekend voor of heb je nog toevoegingen? Laat het ons weten!

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN